Τι λένε οι μαθητές μας για εμάς

Καλησπέρα.
Από τη μέχρι τώρα προσωπική μου εμπειρία μπορώ μόνο θετικά να αναφέρω. Ξεκινώντας από το περιβάλλον της πλατφόρμας το οποίο είναι όσο ευχάριστο και πρακτικό θα ήθελα. Μου αρέσει ο τρόπος οργάνωσης της πλατφόρμας καθώς και η πληρότητα του υλικού που μου παρέχεται. Βοηθητικοί επίσης είναι οι σύνδεσμοι και τα λεξικά όπου μπορώ να ανατρέξω οποιαδήποτε στιγμή θελήσω. Τεχνικά δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα θέμα μέχρι στιγμής. Επιπλέον να σημειώσω ότι δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο χρήσης της πλατφόρμας οπότε έχω τη δυνατότητα να εισέλθω και να τη χρησιμοποιήσω όποτε εγώ κρίνω και οποιαδήποτε στιγμή εντός της ημέρας. Ολοκληρώνοντας δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη δασκάλα μου Μαρία Πανταζάκη η οποία είναι πάντα πρόθυμη και ευχάριστη να μεταδώσει τις γνώσεις της και να παράσχει οποιοδήποτε υλικό θεωρεί ότι θα βοηθήσει την εκάστοτε ανάγκη που προκύπτει σε κάθε μάθημα. Ιδιαίτερα δε βοηθητική είναι η προσπάθεια που καταβάλλει να δώσει κάτι από Γερμανία σε κάθε συνάντηση.
Ευχαριστώ. Σέβη Π.

από ΣΕΒΗ Π., Δευτέρα, 9 Γενάρη 2017, 7:32 PM

Καλημέρα, είμαι η Νικολέτα και ξεκίνησα με το Deutschprojekt αρχές Νοεμβρίου 2016. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι άνθρωποι έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. Τα video είναι πολύ αναλυτικά, οι ασκήσεις στοχευμένες και η Μαρία εξαιρετικά φιλική. Εγώ ήμουν μια «ειδική περίπτωση» γιατί είχα πάρει το πτυχίο Β1 (15χρόνια πριν!!!!!) και αυτό που ήθελα ουσιαστικά ήταν μια επανάληψη. Έτσι φτιάξαμε ένα πακέτο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου! Η Μαρία έχει πραγματικά όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει, κι αυτό που νιώθεις είναι ότι έχεις έναν δάσκαλο μόνο για σένα, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να διαβάζεις και να κάνεις τις ασκήσεις στο δικό σου χρόνο! Απλά τέλειο!
Ευχαριστώ πολύ για την εμπειρία, και αισιοδοξώ ότι θα καταφέρω να τελειώσω και το Β1!

από ΝΙΚΟΛΕΤΑ Β., Σάββατο, 7 Γενάρη 2017, 9:13 AM

Καλησπέρα και από εμένα,
Γιώργος Π. από Λυγουριό Αργολίδας και εδώ και 3 χρόνια εργαζόμενος ως Διπλ. Μηχανικός στη Γερμανία.
Λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου έψαχνα κάτι ευέλικτο και αποτελεσματικό ώστε να βελτιώσω τα γερμανικά μου.
Μετά από εξέταση και δοκιμή αρκετών εναλλακτικών στα online μαθήματα κατέληξα στο Deutschprojekt το οποίο μου φάνηκε το πλέον κατάλληλο εργαλείο ώστε να εκπληρώσω τον στόχο μου.
Μετά από 5 μήνες μαθημάτων δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος και παρατηρώ, όχι μόνο εγω αλλά και οι συνάδελφοί μου στη δουλειά, μεγάλη πρόοδο στη εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.
Ευχαριστώ λοιπόν την ομάδα του Deutschprojekt και ιδιαιτέρως την καθηγήτριά μου Μαρία για την καλή δουλειά και την άψογη προετοιμασία που κάνει πριν από κάθε μας μάθημα.
Συνεχίζουμε δυναμικά…!

από Georgios P., Πέμπτη, 5 Γενάρη 2017, 8:17 PM

Με το Deutschprojekt μπορεί να μάθει κανείς εύκολα Γερμανικά, χωρίς τα περιττά έξοδα μετακίνησης, στην άνεση του χώρου του, όπου και αν βρίσκεται στον πλανήτη, και στον δικό του φυσικό χρόνο με τη βοήθεια πολλών, πολύ εξυπηρετικών link-βοηθημάτων που αναρτά η Μαρία. Η Μαρία είναι πραγματικά ένας γλυκύτατος άνθρωπος με πολύ κατανόηση κ πραγματικό ενδιαφέρον για τη βελτίωση και την κάθε ατομική ιδιαιτερότητα του μαθητή της κ συνάμα ένας πολύ συνεπής επαγγελματίας. Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο είναι το μεγάλο ενδιαφέρον της να λύσει κάθε απορία του κάθε μαθητή ξεχωριστά, αναρτώντας στην προσωπική του διαδικτυακή πλατφόρμα links και διαδικτυακά βοηθήματα για την εκβάθυνση κ καλύτερη κατανόηση της γερμανικής γλώσσας αλλά και κουλτούρας.

από Marianna K., Δευτέρα, 2 Γενάρη 2017, 6:46 PM

Όταν βρήκα στο internet το DeutschProjekt μου φάνηκε καλή κ σχετικά οικονομική ιδέα. Δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να είναι τόσο οργανωμένο κ τόσο καλά στημένο. Με έχει καλύψει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτά που περίμενα να βρω. Το μόνο πρόβλημα για μένα είναι ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος που έχω για να διαβάσω.

από Γιώργος Β., Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, 11:37 PM

H εμπειρία μου σε αυτό το σύστημα εκμάθησης είναι θετικότατη. Μπορείς να μπαίνεις κ να παρακολουθείς το μάθημα όποτε έχεις χρόνο ενώ ταυτόχρονα η κ. Πανταζάκη βρίσκεται δίπλα σου για να λύνει τις απορίες σου οποτεδήποτε χρειάζεται μέσω email η τηλεφωνικά. Το ζωντανό μάθημα είναι ένα ακόμα συν γιατί έχεις την αίσθηση ότι κάνεις ιδιαίτερα αφού μπορείς να συνομιλήσεις πρόσωπο με πρόσωπο παρά την απόσταση. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να μάθει Γερμανικά.

από Vasiliki G., Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, 3:27 PM

Για μένα η εξ αποστάσεως μέθοδος διδασκαλίας και εκμάθησης ενός γνωστικού αντικειμένου και συγκεκριμένα μιας ξένης γλώσσας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία αλλά όχι εντελώς άγνωστη. Βασική παραδοχή για τον εκπαιδευόμενο είναι ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μέσω e-learning είναι η ιδανική προσεγγιση για έναν ενήλικο και έναν ενήλικο τρόπο ζωής αφού τα εξ αποστάσεως μαθήματα μπορούν να προσαρμοστούν στον καθημερινό προγραμμα του καθενός και μάλιστα στο προσωπικό μαθησιακό στυλ του εκπαιδευόμενου.Η λογική του φροντιστηρίου και των δια ζώσης μαθημάτων (π.χ. ιδιαίτερα μαθήματα ) δυσκολεύει και ξενίζει πια έναν ενήλικο με μια παραφορτωμένη καθημερινότητα ( επαγγελματικές, οικογενειακές υποχρεώσεις).

Επίσης μια πολύ σημαντική διασταση του όλου εγχειρήματος έιναι και η οικονομική. Σε έρευνα που έκανα για φροντιστηριακά και ιδιαίτερα μαθήματα για το επίπεδο αρχαρίων στα γερμανικά διαπίστωσα τιμές εώς και διπλάσιες των προσφερόμενων του Deutschprojekt. Συγκεκριμένα τώρα για την πλατφόρμα και τη μεθοδολογία και τους ανθρώπους του Deutschprojekt οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές! Καταρχάς, η ίδια η πλατφόρμα είναι πολύ εύκολη και φιλική και για αρχάριους χρήστες – ακόμα κι αν κάποιος δυσκολευτεί η ομάδα του Deutschprojekt πρόθυμα θα βοηθήσει. Το γνωστικό υλικό σε κάθε ενότητα-μάθημα οργανώνεται σε βίντεο-παράδοση της καινούριας ύλης, που βασίζεται στο βιβλίο του εκπαιδευόμενου, σε υλικό γραμματικής-συντακτικού και σε ασκήσεις εξάσκησης και εμπέδωσης. Τα υλικό της παράδοσης είναι εμπλουτισμένα βίντεο με οπτικό, ηχητικό υλικό ( βιντεο, εικόνες, tests, quizs,εκπαιδευτικοί διάλογοι, επεξηγηματικά σχόλια).

Οι εκπαιδευόμενοι έχουν άμεση προσβαση οποιαδήποτε στιγμή στο ΄μαθησιακό υλικό , μπορούν, όπως και σε μια αληθινή τάξη, να συνομιλούν με του συμμαθητές τους και με τον εκπαιδευτή μέσω forum ( ασύγχρονα) καθώς και στο εβδομαδιαίο live μάθημα( σύγχρονη επικοινωνία). Υπάρχει άμεση ανατροφοδότηση από τον εκπαιδευτή σε εργασίες για το σπίτι καθώς και για οποιαδήποτε απορία του μαθητή. Για μια γλώσσα απαιτητική σαν τα γερμανικά και για αρχάριους μαθητές το Deutschprojekt αποτελεί μια εναλλακτική αλλά εξίσου αποτελεσματική πρόταση. Η όλη διαδικασία- από τα βίντεο μέχρι τις live συναντήσεις- είναι πολύ ευχάριστη, διασκεδαστική και καθόλου βαρετή- γίνεται σιγά σιγά μια γλυκιά συνήθεια, αδημονείς κάθε φορά για το επόμενο μάθημα! Εύχομαι στην ομάδα του Deutschprojekt και στους μαθητές του συγχαρητήρια για τη δουλειά τους και καλή συνέχεια!!

από Σοφία Χ., Πέμπτη, 7 Γενάρη 2016, 11:59 AM

Καλημέρα, με λένε Ζωή και γράφτηκα στο DeutschProjeκt τον Οκτώβριο στο τμήμα Α1, μετά από 2 βδομάδες αναγκάστηκα λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων να σταματήσω τα μαθήματα. Επικοινώνησα με την Μαρία, η οποία έδειξε κατανόηση και καλή διάθεση να με βοηθήσει να συνεχίσω τα μαθήματα και πάγωσε το πρόγραμμά μου. Με την καινούρια χρονιά λοιπόν συνεχίζω τα μαθήματά μου στον δικό μου ρυθμό κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό για μένα, βλέπω τα βίντεο, που είναι αναλυτικά και κατανοητά, και λύνω τις ασκήσεις όποτε έχω χρόνο χωρίς να αγχώνομαι.
Με την ευκαιρία λοιπόν θέλω να ευχαριστήσω τη Μαρία, που έδειξε κατανόηση στο πρόβλημά μου, αλλά και την τεχνική υποστήριξη για την βοήθεια τους.

από Ζωή Π., Πέμπτη, 5 Γενάρη 2016, 1:41 PM

Ονομάζομαι Χρήστος είμαι 33 ετών. Εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη και οι ώρες που έχω ελεύθερες είναι ελάχιστες. Τα γερμανικά είναι μια γλώσσα που πάντα ήθελα να μάθω αλλά ποτέ δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο… Η πλατφόρμα αυτή μου έδωσε την δυνατότητα να μάθω γερμανικά κάνοντας μάθημα ότι ώρα θέλω από τον υπολογιστή μου έχοντας την υποστήριξη των ανθρώπων της πλατφόρμας όλο το 24ώρο με διάθεση να μου λύσουν κάθε απορία. Και σε καιρούς δύσκολους σε πολύ προσιτή τιμή για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

από Χρήστος Τ., Δευτέρα, 4 Γενάρη 2016, 1150 PM

Ήταν μια μοναδική ευκαιρία κι εμπειρία να παρακολουθήσω μαθήματα γερμανικών αρχαρίου επιπέδου διαδικτυακά κι ένα είδος κινητήριας πρόκλησης και πρόσκλησης. Η οργάνωση των μαθημάτων κατά τρόπο περίτεχνο και δημιουργικό, η προσωπική διαχείριση του χρόνου μελέτης, η συνεχής επανατροφοδότηση γνώσεων κι η προφορική συνδιάσκεψη μέσω “live” ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μου επιβεβαίωσαν την άποψη πως το μάθημα γίνεται άκρως συναρπαστικό κι ενδιαφέρον με τρόπο που προσιδιάζει στα νέα τεχνολογικά δεδομένα, αποφεύγοντας τον παραδοσιακό τρόπο εκμάθησης της γλώσσας, τη σπατάλη χρόνου κι ενίοτε την ανεξέλεγκτα μη διαχειρίσιμη ύλη. Συγχαρητήρια στους ιθύνοντες για την εφαρμογή τέτοιου καινοτόμου εγχειρήματος!

από Άννα Γ., Σάββατο, 2 Γενάρη 2016, 3:18 PM

Ξεκίνησα Γερμανικά στο Deutschprojekt τέλος Οκτωβρίου στο εντατικό τιμή Α1-Β1. Το μάθημα δεν διαφέρει καθόλου από το μάθημα φροντιστηρίου και μπορείς να το δεις όσες φορές θέλεις. Τα βιβλία είναι τα καλύτερα για ενήλικες που θέλουν να πετύχουν γρήγορα αποτελέσματα έχοντας και εμπειρία από άλλα φροντιστήρια γερμανικών. Μόλις τελείωσα το Α1 επίπεδο και συνεχίζουμε για το Α2. Η κυρία Πανταζάκη είναι μια έμπειρη καθηγήτρια που ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται ο κάθε μαθητής. Υπάρχει και μια live συνάντηση για προφορική εξάσκηση και να δούμε τυχόν ελλείψεις. Τέλος η τιμή γι’ αυτό που προσφέρει είναι πολύ χαμηλή. Το προτείνω ανεπιφύλακτα αν κάποιος θέλει να μάθει γερμανικά. Με εκτίμηση Μιχάλης Κ.

από Μιχάλης Κ. , Σάββατο, 2 Γενάρη 2016, 6:41 PM