ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

229 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σήμερα μιλούν γερμανικά!

Τα γερμανικά είναι η επίσημη γλώσσα σε έξι χώρες της Ευρώπης: Γερμανία, Αυστρία, ορισμένες περιοχές της Ελβετίας και του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, του Λιχτενστάιν.

Είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής γλώσσα στην Ευρώπη και κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων γλωσσών που ομιλούνται στον κόσμο.

Αυξήστε τις ευκαιρίες σας για εργασία!

Η Γερμανία έχει τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Η Γερμανία είναι η πατρίδα πολλών διεθνών επιχειρήσεων, θυγατρικές των οποίων είναι εγκατεστημένες σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, η γνώση της γερμανικής γλώσσας θα σας δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην απασχόληση στον τομέα του τουρισμού, καθώς οι Γερμανοί κατέχουν κορυφαία θέση και ως ταξιδιώτες στον κόσμο.

Σπουδές στη Γερμανία!

Το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει μακρά παράδοση και καλή διεθνή φήμη. Το παλαιότερο γερμανικό πανεπιστήμιο Ruprecht-Karls-Universität στη Χαϊδελβέργη ιδρύθηκε το 1386. Η Γερμανία είναι μία από τις σημαντικότερες χώρες προορισμού για ξένους φοιτητές/φοιτήτριες, με σχεδόν 250.000 από το εξωτερικό να σπουδάζουν σε γερμανικά πανεπιστήμια κάθε χρόνο, ποσοστό πάνω από το 10% του συνολικού φοιτητικού πληθυσμού. Η Γερμανία κατέχει κορυφαία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσον αφορά τον τομέα της ποιότητας σπουδών και αναγνώρισης των πτυχίων στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Γνωρίστε έναν καταπληκτικό ευρωπαϊκό πολιτισμό!

Τα γερμανικά είναι η γλώσσα της επιστήμης, της λογοτεχνίας, της φιλοσοφίας, της θεολογίας, της ιστορίας, της μουσικής, του κινηματογράφου και της τέχνης. Τα γερμανικά είναι η γλώσσα των Γκαίτε, Κάφκα, Καντ, Χέγκελ, Νίτσε, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Λούθηρου, Μαρξ, Φρόιντ και Αϊνστάιν.

Σχεδόν 80.000 νέα βιβλία δημοσιεύονται κάθε χρόνο στη Γερμανία (18% των εκδόσεων παγκοσμίως), γεγονός που την καθιστά τον τρίτο μεγαλύτερο εκδότη βιβλίων στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Ταξίδια στις γερμανόφωνες χώρες!

Εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέπτονται τις γερμανόφωνες χώρες κάθε χρόνο. Θέλουν να περιηγηθούν στα κάστρα της Βαυαρίας, να ταξιδέψουν στις αυστριακές και ελβετικές Άλπεις, να επισκεφτούν τις εκπληκτικές τοποθεσίες γύρω από τον ποταμό Ρήνο και να γευτούν τη γερμανική μπύρα στο Oktoberfest. Μιλώντας γερμανικά θα σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε τους Γερμανούς, τον πολιτισμό και την ιστορία τους από πρώτο χέρι.