ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Υπεύθυνη στον τομέα εκπαίδευσης

Ονομάζομαι Πανταζάκη Μαρία, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γερμανία. Επέστρεψα στην Ελλάδα στα γυμνασιακά μου χρόνια και σπούδασα γερμανική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εδώ και περίπου 20 χρόνια εργάζομαι ως καθηγήτρια γερμανικών προετοιμάζοντας μαθητές όλων των βαθμίδων για τις αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποίησης γλώσσας, αλλά και ενήλικες που ενδιαφέρονται για σπουδές ή εργασία στις γερμανόφωνες χώρες.

Τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να εργαστώ και ως καθηγήτρια γερμανικών στο δημόσιο σχολείο, πράγμα που μου έδωσε τη δυνατότητα να εκτιμήσω τα προτερήματα μια μεγάλης τάξης και της συνεργατικής μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα μαθήματα μέσω διαδικτύου ήταν επί χρόνια μια επικουρική λύση για μένα και τους μαθητές μου, όταν ο γεωγραφικός χώρος αποτελούσε εμπόδιο στη συνέχιση των μαθημάτων μας. Έτσι, αποφάσισα να ασχοληθώ πιο συστηματικά και διεξοδικά με τα εργαλεία και τις δυνατότητες που προσφέρει η εξ αποστάσεως διαδικτυακή εκπαίδευση δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη χρήση των βίντεο στη διδασκαλία.

Το Deutschprojekt είναι ακριβώς η προσπάθεια να συνδυαστεί η πολυετής διδακτική πείρα που έχω αποκτήσει με την εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες και τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρει η online εκπαίδευση. Είναι ένα εγχείρημα ζωντανό, που συνεχώς θα εξελίσσεται μαζί με την πρόοδο των τεχνολογιών.

Όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι/ίδιες μέσα από τα μαθήματα του Deutschprojekt, είμαι η κλασική καθηγήτρια γερμανικών που συναντάτε στο φροντιστήριο ή στο σχολείο σας σε νέες διαδικτυακές περιπέτειες.